POROCELL BIG BLOCK 1250 x 500 x 250 mm

11 000 Ft

 BIGBLOCK 1250 mm * 500 mm * 250 mm

 Porocell Bigblock falazóelem 

A Porocell medencék az egyszerű illesztési kialakításuknak köszönhetően alkalmasak a saját kezű építésre is, szükségtelenné válik a zsaluzás és szigetelés is. A rendszert alkotó téglák nagy sűrűségű extrudált polisztirolból készülnek, és fűrésszel, vagy késsel 25 centiméterenként vágható. Minden beépítendő medenceelem, mint a szkimmer, befúvó, világítótestek, ellenáramoltató készülék, könnyen és precízen beépíthetőek. Ez a rugalmas megmunkálhatóság, nagy szabadságot enged a medence formavilágának kialakításában, alkalmazkodva a medence méretéhez is.

Egy vasbeton alapon helyezzük el a rendszert alkotó téglákat amiket betonacéllal erősítünk és mixer betonnal feltöltünk. A medencefalon és az alapon egy geotextilia réteget helyezünk el. Amennyiben előregyártott fóliával béleljük a medencét a medenceperemen akkor egy műanyagprofilt rögzítünk, amely a medencefólia könnyű felhelyezését teszi lehetővé.

A hő, közel 80%-a a vízfelületen keresztül távozik. Ennek ellenére nagyon ajánlott a medence falait is szigetelni. A Porocell téglák segítségével gyorsabb melegszik fel medencénkben a víz, ezáltal a fürdőszezon hamarabb kezdődhet, és hosszabb a nyár végi szezon is. A Porocell medencék a természetes napenergiát a medence felfűtésére hasznosítják. Egy medencefedéssel kiegészítve a Porocell medencét, jelentősen meghosszabbítható a fürdő szezon. Energiatakarékos hőszivattyúval bővítve a rendszert, a fürdőzés élményét messze hosszabban élvezheti, mint más típusú medencében.

A fal ezen tulajdonsága a hőmérsékleti változásoktól is függ , mint pl. feszülések, vagy fagyhatások, amelyek a medence falát és a bélésfóliát is megrongálhatják. A Porocell rendszer ezzel szemben ezt megakadályozza, a feszültségeket elnyeli.

Hasonló termékek